Vindecare prin nutritie si terapie – Povestea lui Zian

Vindecare prin nutritie si terapie – Povestea lui Zian

Am spus de multe ori povestea noastra, la inceput pentru a gasi ajutor, dupa aceea pentru a ajuta pe altii… si tot asa…

Cautarea noastra a inceput in urma cu aproximativ 2 ani, cand baietelului meu, Zian, in varsta atunci de numai 6 luni au inceput sa-i apara tot felul de eczeme. Intai, mai mici, doar pe fata, apoi la gatic, apoi pe picioruse… apoi eczemele s-au intins pe toata fata, la picioruse au inceput sa curga…

Prima data am fost in mod firesc la pediatrul nostru curant. Am primit tratamentul clasic cu crema cu cortizon si antihistaminice, aplicate fara indicatii terapeutice precise si mai multa vreme decat ar fi fost normal, mai ales pentru un bebelus. Am oprit acestea si am incercat diverse scheme homeopate ramase de asemenea fara success, astfel incat putin inainte de a implini 8 luni Zian era intr-o situatie atat de rea incat intr-un final am primit cortizon pastile, si alte cateva produse specifice. “Insanatosirea” pielii a durat 2 saptamani, au trecut inca 2 saptamani in care am putut sa-i redescoper trasaturile inainte de a urma un puseu de dermatita mult mai urat.

Pentru ca nu mai voiam sa dau copilului cortizon am inceput o noua cautare. Am ajuns la tratament naturopat, despre care se stie ca da roade in multe afectiuni, am urmat o dieta vegana (fara nici un fel de proteina animala). Au trecut exact 33 de zile, si probabil numai Dumnezeu stie de ce, nu am mai putut continua. Zian avea rani pe tot corpul, doar palmele si talpitele ramasesera curate. Am ajuns cu copilul in urgenta la un spital de boli infectioase in Bucuresti (era deja a 2-a oara, doar alt spital), am stat internati 7 zile cu perfuzii cu antibiotice care se administreaza doar in caz de rezerva, si bine-inteles cortizon, tot pe vena. Ca doar asa se trateaza la noi.

Toate acestea se intamplau cand Zian avea 10 luni.

Aflasem intre timp de o clinica in Germania care trateaza dermatita si bolile autoimune fara cortizon. Aceea era destinatia noastra, insa cum mai aflasem si de colonizarea masiva cu stafilococ auriu MRSA, nu am fost acceptati acolo decat dupa decolonizare. Asa am ajuns la spitalul de mai sus.

In noiembrie, cu o zi inainte ca Zian sa implineasca 11 luni am ajuns in Germania. Au ramas in dieta lui, si asa sarmana, doar 3 legume, 3 cereale si 3 fructe, toate fierte( si asta pentru 3 luni de zile)…. Am stat acolo 21 de zile. Am plecat cu o stare a pielii mult ameliorata. Si cu un tabel cu un plan alimentar.

La o saptamana dupa ce ne-am intors zian a implinit 1 an 🙂 La el nu a fost nici cu tort, nici cu petrecere, doar ne-am bucurat in tihna impreuna cu bunicii ca-l avem in familie.

In urmatoarea zi, au reinceput sa ii apara bubite mici, in ajunul Craciunului am primit rezultatele la analize care ne aratau recolonizarea cu MRSA, care devenise si mai rezistent. Nu mai raspundea nimeni la telefon in Germania, erau in vacanta, doar impreuna cu o doamna pediatru de aici incercam sa facem ceva pentru Zian…. Pe corp arata inca bine, insa fata, era nenaturala…

Ne-am mai chinuit asa pana la sfarsitul lui ianuarie, cand dintr-o pura coincidenta ni s-a spus de Iulian.(Iulian Dragne) Nu mai aveam nimic de pierdut asa ca am spus: hai sa vedem…

Si am vazut minunea lui Dumnezeu.

Zian acum este bine, din ce in ce mai bine, acum stim exact unde sa sunam, si stim si ca avem raspuns.

Iti multumim Iulian, iti multumim de o mie de ori pentru rabdare, pentru grija pentru ca ne-ai facut bine. Sa iti dea si tie Bunul sanatate!

1Comment
  • badin.ro
    Posted at 19:04h, 28 ianuarie Răspunde

    Foarte grozava postarea. Tocmai am dat peste blogul tau si am vrut sa spun ca mi-a placut cu adevarat sa rasfoiesc postarile de pe blogul tau. In orice caz, ma voi abona pe feedul tau rss si sper sa scrii din nou foarte curand!

Post A Comment

Suna acum
Locatie