Biorezonanța în Teleorman – mister pentru unii, soluție ultimă pentru alții

Biorezonanța în Teleorman – mister pentru unii, soluție ultimă pentru alții

Carmen Dumitrescu
Deși este fundamentată de știință, biorezonanța este încă privită în Teleorman ca o soluție oarecum ciudată de diagnosticare și soluționare a problemelor de sănătate. Desigur, majoritatea oamenilor prefer să apeleze la medicina tradițională și abia în ultimă instanță apelează cei mai mulți dintre ei la alte variante de tratament, despre care nu sunt cunoscute suficiente aspect. Principiul în baza căruia s-a dezvoltat biorezonanța e unul foarte simplu: fiecare organism viu emite frecvențe. Ele pot fi înregistrate de aparate care introduce în organism unde de joasă frecvență, ce sunt înregistrate de un computer la momentul ieșirii din corp. Astfel se poate realiza o diagnosticare rapidă și fără durere a bolilor, dar se și pot vindeca o serie de afecțiuni, unele destul de grave. În Teleorman, deși există cel puțin un cabinet de acest tip, foarte puțini oameni cunosc și înțeleg eficiența acestei soluții medicale. Dar, având în vedere rezultatele obținute de cei din domeniu, se poate afirma, fără teama exagerării, că despre biorezonanță trebuie să se discute mai mult, pentru că multe boli pot fi evitate în urma unei simple ședințe de investigare.
O alternativă la medicina tradițională
Pentru niciunul dintre noi nu este plăcut să-și facă analizele medicale. Dincolo de costurile ridicate ale acestora, recoltarea de sânge și supunerea la radiații nu fac parte din categoria experiențelor personale plăcute. Astfel, poate fi destul de confortabil să știi că există un aparat care identifică toate problemele organismului într-o singură ședință, fără ca asta să presupună utilizarea de ace, radiații sau substanțe de contrast. Iulian Dragne are un cabinet de biorezonanță în Alexandria din anul 2005. Deși este teleormănean, a plecat vreme de 10 ani din această zonă și a decis să se întoarcă pentru a deschide un punct de lucru la Alexandria, pentru a-și completa rețeaua de cabinete pe care le are în țară. Cu toate că face asta din drag pentru oameni, Iulian Dragne admite că în Teleorman, nivelul de informare al oamenilor este mai scăzut decât în alte zone din țară și că, în aceste condiții, și numărul pacienților este mai mic decât la Brașov sau București: “Cabinetul este deschis din 2005. Ce se face concret în cabinet? Este vorba de alte soluții pe lângă medicina alopată. Când spun alte soluții, mă refer și la partea de investigații, dar și de tratament. Este vorba despre metoda cunoscută, la nivel de țară și la nivel de lume, sub denumirea de biorezonanță. Este o metodă modernă de investigație, dar și de tratament. Este o metodă modernă ce are la bază medicina cuantică. Este vorba de știință aici și au început să existe tot mai mulți medici care înțeleg și fac asta. Este vorba deci despre o combinație între medicină și fizică cuantică. Adică nu mai este nevoie de analizele alopate, care traumatizează omul. Aparatul acesta are niște senzori și măsoară peste o mie de frecvențe ale organismului. Sunt două tipuri de aparate. Unul este Cuantum, care are un senzor, se ține un cilindru în palmă, se face o anamneză a pacientului și pe imprimantă apar toate funcțiile organismului și un alt aparat, care detectează inclusiv viruși, bacterii, celule cancerigene și face și terapie. Avantajul acestei metode este aceea că se poate investiga întregul organism și atunci îți este mult mai ușor să pui un diagnostic și să afli și cauza lui… Adică vom vorbi și de o cauză la nivel organic, dar intră și pe deficite de vitamine, minerale, aminoacizi, care pot fi cauze… ”
Minima informare, un maxim efort…
bio (5)Nu e greu să te informezi cu privire la biorezonanță. O simplă căutare pe Internet oferă toate recomandările de care această activitate are nevoie. Dar pentru teleormăneni pare a fi mai confortabil apelul la medicina tradițională, considerată mai credibilă și mai eficientă, chiar dacă toată lumea știe că utilizarea regulată a medicamentelor de sinteză poate duce la efecte secundare ce persistă pe termen lung. Există, totuși, destui teleormăneni care au decis, în cele din urmă, să apeleze la biorezonanță și unii dintre ei spun că efectele sunt aproape imediate. Însă cei care nu știu suficient au tendința să nu acorde credibilitate acestei metode relativ noi din medicină. Mulți ajung la cabinetul de biorezonanță abia după ce un medic specialist consideră că e cazul să abordeze și o astfel de soluție. Iulian Dragne crede, însă, că informarea poate contribui la succesul activității sale, o activitate pe care o consideră fundamentată strict pe interesul de a le face oamenilor un bine substanțial: “Activitatea aceasta este pusă pe picioare în beneficiul oamenilor. Și nu e nevoie neapărat de o deschidere a minții oamenilor, cât despre o minimă informare. Într-adevăr sunt multe persoane care nu sunt informate. Dar mai este și o categorie a oamenilor care nu sunt informați, dar își dau cu părerea. Dar sunt foarte mulți care sunt informați, și oameni simpli, și cadre medicale, și oameni cu studii… Pentru că, așa cum spuneam mai devreme, investigând întregul organism, este mult mai ușor să pui un diagnostic și să vezi care este cauza lui. Este foarte important să tratezi întregul… Am plecat 10 ani de zile și m-am întors la Alexandria, unde am deschis un astfel de punct de lucru. Mai sunt puncte de lucru și în țară, la București, la Brașov și, mai nou, și la Bacău, unde avem o colaborare cu o clinică foarte mare. Și cu toate că au foarte mulți medici specialiști, ei apelează și la biorezonanță. După investigații, după ce se constată care au fost cauzele bolii, mai nou și cauzele spirituale sunt importante, se poate trece la tratament. Noi venim cu soluții care nu au efecte secundare. Investigând omul ca un întreg, intri pe toate cauzele bolilor și recomandăm programe de nutriție personalizată, pentru că ceea ce mâncăm e foarte important, noi de acolo ne luăm nutrienții. Acolo unde este cazul, dacă e vorba de blocaje emoționale, în cadrul cabinetului se face consiliere psihologică și psihoterapie. Acolo unde nu sunt cazuri de urgență, mergem pe soluții naturiste. Noi lucrăm cu o firmă care ne oferă produse foarte bune, concentrate, presate la rece… Medicina naturistă a luat amploare pe partea de cercetare și ideea e că oamenii se pot trata bine. Dar eu personal nu mai folosesc medicamente de sinteză de foarte mulți ani… Tot în cadrul cabinetului avem și un cabinet de masaj și reflexoterapie, care este necesar fiecăruia dintre noi și nu are efecte secundare. Pentru că e foarte important stilul de viață. ”
Prețuri mici, eforturi semnificative
Pentru că nivelul veniturilor teleormănenilor este mai mic decât în restul țării, și biorezonanța trebuie să se adapteze la această exigență. De aceea, la Alexandria, prețul unei ședințe este redus la jumătate față de costurile pe care trebuie să le suporte bucureștenii sau brașovenii. Dar asta nu face ca numărul celor care abordează această alternativă de investigare și terapie să crească substanțial, chiar dacă Iulian Dragne spune că în Teleorman i-au trecut prin mână aproximativ 2.000 de persoane. Rezultatele sunt, însă, pe măsura muncii. Astfel, cabinetul de biorezonanță de la Alexandria a tratat situații foarte grave, în care medicina alopată n-a făcut față cu succes. Însă, pe fondul aceleiași carențe de informare, un număr semnificativ de teleormăneni habar nu au care sunt beneficiile biorezonanței și nu ajung niciodată să simtă pe pielea lor adevăratul sens al medicinei moderne, care poate face investigație și tratament fără durere și traume psihice. Probabil că acestui județ îi mai trebuie vreo 10 ani ca să ajungă, la nivel de mentalitate, orașe precum Brașovul sau Bacăul: “Prețurile sunt mult mai mici în Alexandria, având în vedere starea economică a oamenilor de aici, sunt aproape la jumătate de preț față de București sau de Brașov. Dacă în București sau în Brașov, ședința costă în jur de 80 de lei, aici, în Alexandria, costul unei ședințe e de 50 de lei. Deschiderea cea mai mare către biorezonanță o au pacienții din Brașov. Acolo oamenii sunt și mai informați, și mai deschiși. Acolo nu se pune la fel de mult problema financiară. Fiecare organ, virus, bacterie, emite o anumită frecvență. Acesta este principiul relativ simplu… Nu doare, nu radiază, e mai puțin și ca timp, e mai ieftin ca preț. Nu are efecte secundare și unul dintre aparate chiar face terapie, are și terapie anti-cancer. Pacienții sunt din toate categoriile sociale, așa că în Teleorman am peste 2.000 de pacienți. Am rezolvat și cazuri mai deosebite, acolo unde medicina alopată nu a putut să rezolve situațiile, vorbim de fertilitate, carcinom cu metastaze…toate rezolvate. Important e ca oamenii să fie informați și să ia singuri aceste decizii legate de diagnosticare și tratare a bolilor…”

No Comments

Post A Comment

Suna acum
Locatie